Loslaten is een proces.

Het loslaten van de onderliggende oorzaak van jouw levensklachten en het terughalen van positieve gevoelens gaat niet in een keer. Dit is een proces van vijf tot zeven weken waarbij je dagelijks zelf gericht aan de slag gaat. Waarom kan het niet in 1 keer?  Dit komt omdat het lichaam de eventuele vastzittende gevoelens geleidelijk aan prijsgeeft. Vergelijk je beperkende gevoel  zoals 'schaamte, angst of onzekerheid' eens met een stokje.  Wanneer dit "stokje" als gevolg van een situatie in jouw lichaam komt verkrampt het weefsel (spieren, organen etc.) eromheen. Hierdoor kun je dit gevoel van 'schaamte, angst of onzekerheid' niet zomaar ineens loslaten. Elke keer wanneer jij dit beperkende gevoel met de BMR methode loslaat, breekt als ware een stukje van het stokje af.  Hierdoor kan jouw weefsel wat meer ontspannen en weer een stukje 'schaamte, angst of onzekerheid' prijsgeven. Dit kun jij dan weer loslaten. Ook het terughalen van positieve gevoelens gaat stap voor stap.  

Hoe ziet het traject eruit?

Tijdens de eerste sessie bespreken wij samen jouw klachten, krijg jij inzicht over de innerlijke oorzaak van deze klachten en wordt een plan opgesteld met duidelijke doelstellingen. Dit plan ondertekenen wij samen conform de eisen van het Wkkgz.

Vervolgens leer jij gericht vastzittende emoties, gevoelens, angsten en beperkende overtuigingen zelfstandig los te laten.

Wekelijks worden de vorderingen besproken en krijg jij nieuw 'huiswerk'. Na elke sessie weet jij wat jij de komende week zelfstandig mag doen en vooral waarom.

Vervolgens ga jij tweemaal daags gedurende vijf - tienminuten aan de slag met het gericht loslaten van ballast en eventueel terughalen van jouw positieve gevoelens. Je zult merken dat dit prima te doen is. De beloning voor jouw inspanningen is er ook naar.  Aan het eind van het traject leer jij ten slotte zelfstandig te programmeren, wat jij in je verdere leven kunt gebruiken om verder tot bloei te komen.